image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Çocuk Üniversitesi bünyesindeki 12 farklı uygulamayla depremden etkilenen çocukları geleceğe hazırlıyor.

                                                                                                                                   Yayınlanma Tarihi: 03.04.2023

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Çocuk Üniversitesi bünyesindeki 12 farklı uygulamayla depremden etkilenen çocukları geleceğe hazırlıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evleri yıkılan ya da ağır hasar alan depremzede aileler Bartın’da KYK yurtlarında misafir ediliyor. Yurtlarda, depremzede ailelerin çocuklarına Bartın Üniversitesinden (BARÜ) gönüllü akademisyenlerin hazırladığı programlar ile psiko-sosyal destek süreçleri sunuluyor.

Gönüllü akademisyenler tarafından hazırlanan 12 farklı etkinlikle planlama ve zamanı verimli kullanma becerileri de kazanan çocuklar geçirdikleri güzel vakitle beraber depremin oluşturduğu uyku problemi başta olmak üzere ebeveynlerini kaybetme ve yalnızlık gibi korkularını da aşıyorlar.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Büyükşahin, “Depremden sonra üniversitemizde Psiko-Sosyal Destek Ekibi kuruldu. Bu ekibin alt birimi olarak çalışıyoruz. İlk olarak bir ihtiyaç analiz yaptık. Ardından çocuklarımıza odaklanarak depremin etkilerini en aza indirmeye yönelik özel bir program hazırladık. Çocuk Üniversitesini yurda taşıyarak, 12 farklı uygulamayla elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Büyükşahin, yapılan özel uygulamalardan olumlu sonuçlar elde ettiklerini de aktararak “Aileler çocuklarının psikolojik olarak biraz daha iyi olduklarından söylüyorlar. Üçüncü haftaya geldik ve biz etkinliklerimizi devam ettiriyoruz. Aileler çocukların gece uyku bölünmelerinin yavaş yavaş azaldığını bizlere iletmektedirler. Uyuyabiliyorlar, uyuyabildikleri için sabah kalkıp okullarına devam edebiliyorlar. Yani normale dönebiliyor çocuklar, bizim de zaten istediğimiz buydu” ifadelerini kullandı.
  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • GAZİ ORTAOKULU ÖZEL EĞİTİM SINIFI BARTIN ÜNİVERSİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

  • Bartın İnönü İlkokulu 3.Sınıf öğrencileri bugün BARÜ Çocuk Üniversitesi'ndeydi.

  • Bartın İnönü İlkokulu 3.Sınıf öğrencileri BARÜ Çocuk Üniversitesi'ni ziyaret etti.

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarı ilkokul ve ortaokul kategorisine projeleriyle katılan öğrencilere ödülleri verildi.

  • Çocuk Mucitler çalışmalarıyla hayran bıraktı

  • BARÜ depremden etkilenen çocuklar için düzenlediği “Okuma Bayramı” etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) Çocuk Üniversitesi bünyesindeki 12 farklı uygulamayla depremden etkilenen çocukları geleceğe hazırlıyor.

  • Bartın Üniversitesinden (BARÜ) gönüllü akademisyenlerin farklı alanlarda özel planlanmış programlara yer verdiği “Çocuk Üniversitesi” kapılarını depremzedelere açtı.

  • Hızlı Okuma Kursu'muzu tamamladık.