image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarı ilkokul ve ortaokul kategorisine projeleriyle katılan öğrencilere ödülleri verildi.


                                                                                                                                                                      Yayınlanma Tarihi: 4.11.2023

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarı ilkokul ve ortaokul kategorisine projeleriyle katılan öğrencilere ödülleri verildi.

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) 2017 yılından bu yana gerçekleştirdiği bölgenin uzun soluklu en önemli bilim ve teknoloji festivalinde bu yıl ilk defa ilkokul ve ortaokul kategorisinde projelere de yer verildi. Bartın başta olmak üzere Batı Karadeniz Bölgesindeki illerde yer alan okullardan yoğun katılımın olduğu kategoride ‘çocuk mucitler’ 2 gün boyunca projelerini tanıttı.
BARÜ 6. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen ilkokul ve ortaokul proje kategorisinde öne çıkan 3 projeye ödülleri verildi. Ödül töreninde konuşan Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Büyükşahin “Cumhuriyet kurulurken hedefi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak olan ülkemizin ‘Türkiye Yüzyılı’nda lider konuma yükselmesine hiç uzak değiliz. Bugün burada da gördüğümüz üzere yeni yüzyılı inşa edecek çocuklarımız yarınlarımız için hazırlanıyor, bizler için umut oluyorlar” dedi.

Ardından gerçekleştirilen törende ilk olarak en fazla proje başvurusunun yapıldığı Bilim ve Sanat Merkezinin Müdürü Ferhat Erenler’e ve en fazla projeye danışmanlık yapan öğretmen Alev Yılmaz’a belgeleri verildi.

Ar-Ge Proje Pazarı ilkokul ve ortaokul kategorisinin en iyi projeleri ise Cansu Büber, Erva Uzunkol ve İdil Azra Aydoğan tarafından hazırlanan “Akıllı Yaya Geçidi”, Göktürk Ahmet Büyükşahin tarafından hazırlanan “Tartair Bag: Araç İçi Yolcu Güvenlik Sistemi” ve Ayşe Duru Torun ve Duru Akçin tarafından hazırlanan “Kolay Hasta Taşıma Sistemi” oldu.

Törende ödülleri BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile birlikte Türkiye’nin havacılık gaz türbini motor teknolojileri alanında lider kurumlardan biri olan TR MOTOR Genel Müdürü Prof. Dr. Osman Saim Dinç verdi.
  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • GAZİ ORTAOKULU ÖZEL EĞİTİM SINIFI BARTIN ÜNİVERSİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

  • Bartın İnönü İlkokulu 3.Sınıf öğrencileri bugün BARÜ Çocuk Üniversitesi'ndeydi.

  • Bartın İnönü İlkokulu 3.Sınıf öğrencileri BARÜ Çocuk Üniversitesi'ni ziyaret etti.

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarı ilkokul ve ortaokul kategorisine projeleriyle katılan öğrencilere ödülleri verildi.

  • Çocuk Mucitler çalışmalarıyla hayran bıraktı

  • BARÜ depremden etkilenen çocuklar için düzenlediği “Okuma Bayramı” etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) Çocuk Üniversitesi bünyesindeki 12 farklı uygulamayla depremden etkilenen çocukları geleceğe hazırlıyor.

  • Bartın Üniversitesinden (BARÜ) gönüllü akademisyenlerin farklı alanlarda özel planlanmış programlara yer verdiği “Çocuk Üniversitesi” kapılarını depremzedelere açtı.

  • Hızlı Okuma Kursu'muzu tamamladık.