Çocuk Mucitler çalışmalarıyla hayran bıraktı

Yayınlanma Tarihi: 3.11.2023

Çocuk Mucitler çalışmalarıyla hayran bıraktı

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Cumhuriyetin Yüzyılında altıncısını gerçekleştirdiği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği rekor bir katılımla başladı. 32 farklı il, 30 üniversite, 28 lise ve 7 kuruluş/Ar-Ge Merkezinden yarışmacıların yer aldığı festivalde, 19 ana temada fikirler sergileniyor. Bölgenin uzun soluklu en önemli festivalinde lise ile üniversite ve üstü kategoride projelerin yanında bu yıl ilk defa ilkokul-ortaokul kategorisi de eklendi. Bartın ve çevre illerden başvuruların olduğu kategoride çocukların bilime olan ilgilerini artırmak ve araştırma yapmalarını sağlamak hedeflendi. Kendilerine ayrılan alanlarda projelerini büyük bir heyecanla tanıtan çocuklar eğlenerek öğrenmenin yanı sıra çabalarıyla da gururlandırdı.