Temel İlk Yardım Eğitimi

Merkezimiz tarafından ilk yardım sürecinde yapılması gerekenlere yönelik olarak “Temel İlk Yardım Eğitimi” gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kutlubey Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde açılış konuşmalarını Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Metin DENİZ gerçekleştirdi. Deniz, yaptığı konuşmada merkezin amaçlarına vurgu yaparak verilecek eğitimin öneminden bahsetti.

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Tıbbi Hizmetler ve Teknikleri Bölümü İlk ve Acil Yardım Programı öğretim üyeleri, Öğr. Gör. Aslı SALDAMLI  ve Öğr. Gör. Figen KARAÇETİN temel ilk yardım eğitimini gerçekleştirdi.

Eğitimde katılımcılara ilk yardımın önemi vurgulanarak yetişkin, çocuk ve bebeklerde nabız alma, heimlich manevrası, kalp masajı, suni teneffüs, koma pozisyonu, ilk yardımın ABC'si hakkında görselleştirilerek bilgiler aktarıldı. Ardından tüm katılımcılarla birlikte ilk yardım süreçlerinin provası gerçekleştirildi.

Etkinlik tüm katılımcıların uygulamaları gerçekleştirmesiyle son buldu.
  • Çocuk Üniversitesi için imzalar atıldı

• Temel İlk Yardım Eğitimi